Antena Căutare

CERN: A fost gasita Particula lui Dumnezeu?

Jurnalistii de la Daily Mail au dat publicitatii o nota interna a echipei de cercetatori de la acceleratorul de particule de la Geneva, conform careia, in urma experimentelor desfasurate a fost evidentiat bosonul Higgs, particula subatomica numita si "Particula lui Dumnezeu".

Primele informatii despre acest eveniment revolutionar in lumea fizicii cuantice au aparut pe blogul matematicianului Petre Woit de la Columbia University, care speculeaza o nota interna a fizicienilor de la Large Hadron Collider (LHC), acceleratorul de particule construit de CERN in apropierea Genevei. Nota interna lasa sa se inteleaga ca detectorul de particule multifunctional de la LHC ar fi identificat o semnatura care ar putea fi cea a bosonului Higgs.

Potrivit teoriei Modelului Standard din fizica particulelor, bosonul Higgs, particula subatomica ce confera masa tuturor celorlalte particule, reprezinta un punct crucial in intelegerea procesului de formare a Universului dupa Big Bang.

Acceleratorul de particule incearca sa ofere o explicatie asupra modului in care a luat nastere Universul prin crearea de conditii similare momentelor de dupa Big Bang.

Tot articolul, in Jurnalul National

Biroul lui Muammar Gaddafi, distrus de avioanele NATO... VIDEO! Paste neconventional in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x