Antena Căutare

Supraviețuitor de la ''Cernobîl'' s-a sinucis în urma vizionării miniseriei HBO care a făcut furori pe internet!

Supraviețuitor și erou al deszastrului de la Cernobîl Nagashibay Zhusupov, în vârstă de 61 de ani este omul care a ajutat la debarasarea reziduurilor radioactive.

Supraviețuitor de la ''Cernobîl'' s-a sinucis în urma vizionării miniseriei HBO care a făcut furori pe internet! Galerie
pexels.com | pexels.com

Supraviețuitor și erou al deszastrului de la Cernobîl Nagashibay Zhusupov, în vârstă de 61 de ani este omul care a ajutat la debarasarea reziduurilor radioactive.

Acesta s-a sinucis în luna iunie, după ce a urmărit miniseria „Cernobîl” a celor de la HBO şi a resimţit frustrare faţă de guvern.

Acesta a suferit enorm când a fost obligat să se mute cu soția și cu cei cinci copii într-o cameră dezastruasă dintr-un hotel. Potrivit Daily Mail, guvernul „a refuzat” să-i ofere unul din apartamentele de care alţi salvatori de la Cernobîl au beneficiat, în urma implicării sale după explozia din 26 aprilie 1986,.

„A trăit în mizerie, fără a avea o casă decentă”, a declarat un prieten.

În luna iunie bărbatul s-a aruncat în gol de pe acoperișul unei clădiri cu cinci etaje din Aktobe, Kazahstan şi a fost găsit decedat.

Supraviețuitor de la ''Cernobîl'' s-a sinucis în urma vizionării miniseriei HBO care a făcut furori pe internet!

Una dintre fiicele acestuia în vârstă de 25 de ani a spus că sinuciderea a survenit după ce Zhusupov a urmărit miniseria „Cernobîl”, cu „lacrimi în ochi”, doarece i-a reamintit de sacrificiile făcute.

„Nimeni nu ne-a spus de ce ne cheamă la Cernobîl. Pe atunci eram şofer de tractor”, a declarat Zhusupov într-un interviu acordat înainte să moară.


„După Cernobîl, sănătatea mea s-a deteriorat. Am lucrat şi la perimetrul de testare nucleară din Semipalatinsk”.


„Ne-am uitat cu toţii la „Cernobîl”. Tata şi-a adus aminte de momentele cumplite şi a plâns când a văzut scenele”, a declarat Gaukhar, fiica bărbatului de 61 de ani.

Apropiații și prietenii sunt de părere că nu a mai putut suporta felul în care își trăia viața și ipocrizia guvernului, motiv pentru care și-a pus capăt zilelor după ce și-a amintit dezastrul prin care a trecut.

Bărbatul a lucrat ca lichidator la ruinele reactorului numărul 4 de la Cenorbîl, distrus de explozie şi ulterior a fost angajat la un centru sovietic de teste nucleare, situat în Semipalatinsk.

Se pare că mulţi „veterani” de la Cernobîl au primit pensii în state ex-sovietice precum Ucraina, Rusia, Belarus şi Kazahstan, dar Zhusupov s-a simţit „tras pe sfoară” de guvern.

Iată cine te influențează! Cele 25 cele mai influente personalităţi de pe internet... Patronatele din Marea Britanie cer modificarea reformelor propuse pentru imigraţie, fiind îngrijorate de deficitul forţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x