Antena Căutare

Cersetorii romi au ajuns subiect de dezbatere in Norvegia!

Politicieni si cetatenii norvegieni discuta aprins daca trebuie sau nu expulzati strainii care stau cu mana intinsa, pentru bani, pe strazile Norvegiei. Principala problema e in capitala Oslo, unde au aparut zeci de tabere ilegale, locuite de romii din Romania.

Doua corturi, o masa si cateva scaune, plus ceva obiecte casnice aruncate neglijent in jurul lor. Iata o tabara de romi, plecata din Romania chiar si cu copiii, sa-si gaseasca un rost prin Norvegia. De obicei, se instaleaza in padurile de la marginea oraselor, unde politistii vin foarte rar sa le ceara socoteala. Dar tot in Norvegia au descoperit ca localnicii nu-s tocmai primitori, iar viata nu e chiar usoara.

Majoritatea locatarilor taberelor de romi cersesc, iar daca sunt intrebati ce cauta in Norvegia, raspunsul e binecunoscut: "Din saracie, sa facem un ban! Ca in Romania e saracie!"

De cealalta parte, multi norvegieni sunt nemultumiti de invazia cersetorilor din Romania, iar unii politicieni sunt vehementi. O lege ajunsa pe masa Parlamentului stipuleaza interzicerea cersetoriei.

"Norvegia nu poate fi un birou de ajutor social pentru saracii Europei", a spus parlamentarul Gjermund Hageseater.

Recent, un partid din coalitia de guvernare a cerut iesirea Norvegiei din Schengen. A explicat ca e cea mai buna solutie pentru a impiedica venirea romilor din Romania.

FOTO: Intact Images

Tiraspolul vrea o baza militara rusa in Transnistria... Jumatate din populatia Indiei a ramas fara curent electric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x