Antena Căutare

Cersetorii romani de etnie roma au invadat Norvegia

Orasele norvegiene sunt asediate de cersetorii romani de etnie roma. Din cauza ca nu-si pot permite sa inchirieze o locuinta, majoritatea dorm in masini sau in adaposturi improvizate. Autoritatile din Norvegia incearca acum sa reduca numarul lor prin infiintarea unui registru care sa tina evidenta cersetorilor.

Cersetorii romani de etnie roma au devenit o prezenta obisnuita in orasele norvegiene. Cei mai multi isi petrec iernile in masini sau in corturi, ridicate pe terenurile virane de la marginea oraselor.


Romii veniti din Romania spun ca sunt nevoiti sa cerseasca pentru ca nu cunosc limba norvegiana si de aceea nu isi pot gasi o slujba. Totusi, spun unii dintre ei, castiga destui bani din cersit incat sa poata supravietui. Autoritatile vor acum sa ia masuri pentru evacuarea zonelor ocupate de romi.

Politia norvegiana vrea sa tina o evidenta stricta a romanilor de etnie roma din tara lor. Astfel, sustin politistii, vor descuraja cersitul, iar numarul celor care traiesc in adaposturi improvizate va scadea. Totodata, cei implicati in actiuni ilegale vor putea fi mai usor prinsi.

foto: Intact Images

Kofi Annan, numit emisar special al ONU si Ligii Arabe pentru criza din Siria... Nelson Mandela, internat si operat de urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x