Antena Căutare

Chile: Mii de persoane evacuate, in urma eruptiei vulcanului Puyehue

Ieri, vulcanul chilian Puyehue a intrat in eruptie, pentru prima data in ultima jumatate de secol. Autoritatile au decis sa evacueze circa 3.500 de locuitori din zona, ca masura de precautie.


In zona au fost resimtite mai mult de zece mişcari seismice puternice, de magnitudine 4, si alte circa 100 de mai mica intensitate, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Biroul national pentru situatii de urgenta a anuntat ca, la ora locala 15:15 (22:15, ora Romaniei), "nivelul alertei vulcanice a Serviciului de geologie a fost ridicat la 6 (pe o scara cu opt gradatii), corespunzator unei eruptii moderate".

In Argentina, aeroportul din orasul Bariloche, obiectiv turistic situat la 100 de kilometri est de Puyehue, a fost inchis din cauza norului de cenusa eliberat in atmosfera de vulcan.

Vulcanul Puyehue, cu o altitudine de 2.240 de metri, a erupt ultima data in 1960, dupa un cutremur cu magnitudinea 9,5, soldat cu 5.700 de morti in Chile.

sursa:Jurnalul

foto:EPA/Intact Images

UPDATE! Alegeri in Republica Moldova. Dorin Chirtoaca obtine un nou mandat de primar... Siria: Peste 120 de membri ai fortelor de securitate au fost ucisi in nordul tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x