Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China

La data de 1 octombrie 2019, China sărbătorește 70 de ani de la înființarea Republicii Populare printr-un eveniment inedit: 15.000 de soldați, sute de vehicule de luptă, rachete și avioane militare au defilat în Beijing.

china curiozitati

La data de 1 octombrie 2019, China sărbătorește 70 de ani de la înființarea Republicii Populare printr-un eveniment inedit: 15.000 de soldați, sute de vehicule de luptă, rachete și avioane militare au defilat în Beijing.

Îți oferim top curiozități despre China, cea mai veche civilizație din lume.

1. În cultura chineză, culoarea roșie este cea tradițională. Simbolizează norocul și este utilizată la sărbători și decorațiuni.

2. Este țara cu cea mai mare populație din lume, mai mult de 1 300 000 000 de locuitori.

3. Armata chineză folosește ace în gâtul uniformelor, astfel încât soldații să țină gâtul sus.

4. Ketchp-ul este originar din China, iar inițial era un sos de pește murat numit „ke-tsiap”.

5. Mai mult de 4000 de copii chinezi se numesc ”Aoyun„, care înseamnă ”Jocuri Olimpice„.

6. Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai renumite construcții din China, dar și una dintre cele mai frumoase din lume.

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China

7. Poliția chineză folosește tot mai mult gâștele în loc de câini. Gâștele au o vederea mai bună și sunt mult mai agresive.

8. Cu o lungime totală de 22.457 km, China are cea mai lungă frontieră terestră din lume. Se întinde de la gura râului Yalu la granița cu Coreea de Nord, până la Golful Tonkín, la granița cu Vietnamul.

9. China are tabere de tratament pentru dependenții de Internet.

10. În orașe precum Chongqing, au fost activate benzi pentru ca oamenii să-și folosească telefoanele mobile și astfel să se simtă în siguranță mergând în timp ce îl folosesc.

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China

11. În China carnea de șarpe este foarte apreciată, ca aperitiv sau afrodisiac, iar din această cauză șerpii sunt în pericol de dispariție. Anual, se consumă aproximativ 10.000 de tone de șerpi.

12. China este a treia cea mai mare țară ca întindere din lume, după Rusia și Canada.

13. Traficul în Beijing este unul dintre cele mai groaznice din lume, așadar locuitorii metropolei asiatice necesită 46% din timp suplimentar (47 de minute pe zi). Traficul cel mai prost etse la amiază, cu 81% din timpul suplimentar.

14. Ustensilele principale de bucătărie sunt betisoarele. Asiaticii au învățat să le folosească, deoarece bucățile de mâncare erau foarte mici și nu puteau fi perforate cu o furculiță.

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China

15. Chinezii au o facilitate înnăscută de a dormi în picioare, în locurile cele mai neașteptate și mai incomode.

16. Orașul Interzis este una dintre cele mai vechi și mai mari structuri din lemn din lume.

China, 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. Top curiozități despre China

17. Ping-pong este unul dintre cele mai populare jocuri din China, dar nu a fost inventat în China. Este originar din Marea Britanie, unde se numește tenis de masă.

18. Mandarina este cea mai reprezentativă și mai vorbită limbă a Republicii Populare Chineze, deoarece 92% din populație o vorbește.

19. Hârtia igienică a fost inventată în China la sfârșitul anului 1300. Era doar pentru împărați.

Citește și:

„Nicio forță nu poate destabiliza această națiune!”. Scene terifiante în China! 70 de ani de comunism, sărbătoriți cu o paradă ce îți dă fiori! Secretul incredibil dezvăluit de Xi Jinping - Foto

sursa: planetacurioso.com

Recomandari