Antena Căutare

China a devenit a doua mare putere economica din lume

China a devenit a doua cea mai mare putere economica din lume in 2010, dupa ce date din Japonia au confirmat luni ca Tara Soarelui Rasare si-a pierdut statutul dupa 42 de ani. China a fost considerata inca de anul trecut peste Japonia, insa datele anuale din partea niponilor care sa confirme acest lucru nu au fost disponibile pana astazi.



"Noi nu administram economia pentru a concura in clasamente cu alte tari, ci pentru a imbunatati vietile oamenilor. Apreciem, ca tara vecina, faptul ca economia Chinei avanseaza rapid. Acest lucru poate deveni fundatia dezvoltarii economiei regionale, inclusiv in Asia de Est si de Sud-Est", a declarat Kaoru Yosano, ministrul politicilor fiscale.

Produsul Intern Brut al Japoniei a scazut cu 0,3% in trimestrul al patrulea al anului trecut fata de perioada iulie-septembrie. Contractia este mai blanda decat anticipau analistii, insa este prima scadere economica din ultimele cinci trimestre. La nivel anual, economia nipona s-a contractat cu 1,1% fata de anul anterior, in timp ce PIB-ul Statelor Unite a crescut cu 3,2%.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

Premierul Bulgariei s-a accidentat jucand fotbal... Hosni Mubarak, in coma la o clinica din Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x