China afirmă că relaţiile cu Canada au mari dificultăţi şi cere eliberarea directoarei financiare a Huawei

Ambasada Chinei a afirmat joi că relaţiile bilaterale cu Canada au dificultăţi mari şi a cerut autorităţilor de la Ottawa să o elibereze pe directoarea financiară a Huawei Technologies, Meng Wanzhou, transmite Reuters.

Ambasada Chinei a afirmat joi că relaţiile bilaterale cu Canada au dificultăţi mari şi a cerut autorităţilor de la Ottawa să o elibereze pe directoarea financiară a Huawei Technologies, Meng Wanzhou, transmite Reuters.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri că guvernul său nu intenţionează să dea înapoi în acest conflict şi va apăra interesele Canadei.

Ca reacţie la discursul lui Trudeau, ambasada a anunţat că şi China îşi va apăra interesele întotdeauna.

”China aderă la principiul egalităţii între toate ţările, mică sau mare...relaţiile dintre China și Canada au în prezent mari dificultăţi, iar partea canadiană ştie foarte bine cauza”, a afirmat ambasada într-un email.

“Canada trebuie să o elibereze imediat pe Meng Wanzhou şi să asigure revenirea în siguranţă a acesteia în China, să readucă relaţiile bilaterale pe direcţia corectă”, potrivit ambasadei.

Trudeau şi ministrul de Externe canadian Chrystia Freeland s-au întâlnit joi, la Ottawa, cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Pompeo l-a asigurat pe Trudeau că oficialii americani lucrează pentru eliberarea a doi cetăţeni canadieni arestaţi în China.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri