Antena Căutare

China afirmă că relaţiile cu Canada au mari dificultăţi şi cere eliberarea directoarei financiare a Huawei

Ambasada Chinei a afirmat joi că relaţiile bilaterale cu Canada au dificultăţi mari şi a cerut autorităţilor de la Ottawa să o elibereze pe directoarea financiară a Huawei Technologies, Meng Wanzhou, transmite Reuters.

Ambasada Chinei a afirmat joi că relaţiile bilaterale cu Canada au dificultăţi mari şi a cerut autorităţilor de la Ottawa să o elibereze pe directoarea financiară a Huawei Technologies, Meng Wanzhou, transmite Reuters.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri că guvernul său nu intenţionează să dea înapoi în acest conflict şi va apăra interesele Canadei.

Ca reacţie la discursul lui Trudeau, ambasada a anunţat că şi China îşi va apăra interesele întotdeauna.

”China aderă la principiul egalităţii între toate ţările, mică sau mare...relaţiile dintre China și Canada au în prezent mari dificultăţi, iar partea canadiană ştie foarte bine cauza”, a afirmat ambasada într-un email.

Articolul continuă după reclamă

“Canada trebuie să o elibereze imediat pe Meng Wanzhou şi să asigure revenirea în siguranţă a acesteia în China, să readucă relaţiile bilaterale pe direcţia corectă”, potrivit ambasadei.

Trudeau şi ministrul de Externe canadian Chrystia Freeland s-au întâlnit joi, la Ottawa, cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Pompeo l-a asigurat pe Trudeau că oficialii americani lucrează pentru eliberarea a doi cetăţeni canadieni arestaţi în China.

Sursa : news.ro

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: În mai multe zone din Grecia este risc ridicat de producere a unor incendii de ve... Uniunea Europeană speră că atenueze tensiune comerciale cu preşedintele american Donald Trump la summitul G7 din acest w...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Citește și
x