Antena Căutare

China ameninţă SUA cu represalii după ameninţări cu sancţiuni ale Washingtonului din cauza unui proiect de lege privind securitatea naţională la Hong Kong

China a ameninţat luni Statele Unite cu represalii, în urma unor ameninţări cu sancţiuni americane din cauza unui proiect chinez de lege privind securitatea naţională la Hong Kong, relatează Reuters.

China va adopta contramăsuri dacă Statele Unite insistă să aducă atingere intereselor Hong Kongului, a ameninţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

Statele Unite încearcă, acuză el, să dăuneze securităţii naţionale a Chinei.

Beijingul a depus un recurs la administraţia americană împotriva unor declaraţii ale consilierului însărcinat cu securitatea naţională la Casa Albă Robert O'Brien.

Proiectul de lege al Beijingului ar putea conduce la sancţiuni americane şi ar putea ameninţa statutul de centru financiar al Hong Kongului, a avertizat O'Brien.

Sursa : news.ro

Rusia depăşeşte pragul de 350.000 de contaminări cu noul coronavirus; bilanţul covid-19 creşte cu 92 de morţi şi 8.946 d... Italia se vindecă de COVID-19. Premieră în Lombardia, de la izbucnirea pandemiei. Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x