Antena Căutare

China antreneaza primele mame astronaut

China ar putea lansa prima femeie in spatiu deja din anul 2012, dupa ce oficialii au anuntat ca sunt in cautarea candidatelor din randul persoanelor de sex feminin care stiu sa piloteze un avion de lupta. Totusi, oficialii se tem ca zborul in spatiu ar putea afecta fertilitatea, astfel ca doar mamele sunt acceptate in program.

Doua femei si cinci barbati au fost deja selectati pentru a fi urmatoarea generatie care merge in spatiu, scrie presa locala. Xu Xianrong, expert al fortelor aeriene, declara ca femeile au un avantaj in fata barbatilor deoarece sunt mai stabile mental, mai capabile sa suporte singuratatea si au capacitati de comunicare mai bune.

Oricum cerinta ca acestea sa fie mame si sotii nu se leaga de capacitatea acestora de a dace mai multe lucruri.
"Este o masura luata din consideratie pentru femeile pilot. Desi exista dovezi putine despre cum afecteaza experienta spatiala corpul femeii, trebuie sa fim foarte prudenti. La urma urmei, este fara precedent pentru China," declara Xu.

Astronautii chinezi alesi au intre 27 si 34 de ani, iar presa locala sustine ca a identificat cinci din cele 15 femei aflate in programul de stat. De altfel, un oficial a declarat ca una sau doua femei se antreneaza deja pentru programul spatial, dar nu exista o data a lansarii, mai ales ca antrenamentul ar putea dura si cinci ani.

Anul trecut, Sui Guosheng, ofiterul responsabil de recrutarile pentru fortele aeriene, declara ca se asteapta sa vada o femeie in spatiu in 2012 - la noua ani dupa ce Yang Liwei a devenit primul chinez care a orbitat in jurul Terrei.

Valentina Tereskova, din URSS, a fost prima femeie in spatiu in 1963. Nasa a interzis timp de ani accesul femeilor, desi la unele teste aveau scoruri mai bune, iar abia in 1983 Sally Ride a devenit prima americana in spatiu.

Thailanda vrea medicamente low-cost... Referendum in Moldova pentru adoptarea noii Constitutii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x