Antena Căutare

China va permite cuplurilor sa aiba mai mult de un copil

China intentioneaza sa schimbe politica sa privind unicul copil si ar putea permite cuplurilor sa aiba doi copii chiar si in cazul in care ambii parinti nu sunt singuri la parinti, a anuntat miercuri fostul sef al Comisiei Populare Nationale si Planificare Familiala, Zhang Weiqing, scrie Le Monde.

Politica unui singur copil a intrat in vigoare in 1979, cu scopul de a limita numarul de nasteri si de a reglementa o populatie in crestere in tara cea mai populata din lume, cu 1,34 miliarde de oameni.

Dezbaterea privind politica unicului copil a fost relansata in luna iunie cand o femeie insarcinata in sapte luni si deja mama a unui copil a fost fortata de catre autoritatile chineze sa avorteze in provincia Shaanxi, in nord-vestul tarii, ceea ce a dus la un val de indignare in mediul online.

In plus, masura privind unicul copil este contestata si de catre cercetatori, care avertizeaza ca problemele economice si sociale cu care se va confrunta China ar putea fi din cauza imbatranirii populatiei.

FOTO: Hepta

Cel mai vechi targ de Craciun din Germania si-a deschis portile... Julian Assange sufera de o boala cronica de plamani, care se poate agrava oricand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x