Antena Căutare

China avertizează SUA că va reacţiona la măsurile americane legate de Hong Kong; achiziţiile de produse agricole americane ar fi fost deja reduse

China a avertizat luni că tentativele americane de a leza interesele chineze vor fi întâmpinate cu contramăsuri ferme, criticând decizia Statelor Untie de a începe retragerea tratamentului special de care beneficiază Hong Kongul, precum şi măsurile luate împotriva studenţilor şi companiilor chineze. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, China a ordonat companiilor majore de stat să oprească unele achiziţii de produse agricole din Statele Unite, între care cele de soia.

Cumpărătorii chinezi au anulat şi un număr nespecificat de comenzi pentru carne de porc, potrivit articolului Bloomberg, citat de Reuters.

Parlamentul chinez a votat săptămâna trecută în favoarea unei noi legi pentru securitate naţională la Hong Kong, despre care preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri să este o tragedie pentru locuitorii din oraş şi că încalcă angajamentul Chinei de a proteja autonomia fostei colonii britanice.

Trump a cerut administraţiei sale să înceapă procesul de eliminare a tratamentului special acordat de SUA Hong Kongului, de la regimul extrădării la controlul exporturilor.

Preşedintele american nu a cerut însă oprirea imediată a privilegiilor care au contribuit ca Hong Kongul să rămână un centru financial global.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a spus că China se opune cu fermitate măsurilor americane.

”Măsurile anunţate interferează grav cu afacerile interne chineze, înrăutăţesc relaţiile dintre SUA şi China şi vor afecta ambele state. China se opune cu fermitate”, a declarat Zhao la o conferinţă regulată de presă.

Acţiunile din Hong Kong au crescut însă cu peste 3%, luni, investitorii fiind încurajaţi că Trump nu a oprit imediat privilegiile speciale de care beneficiază Hong Kongul.

Indicele Hang Senk, al bursei din Hong Kong, a încheiat tranzacţiile de luni în urcare cu 3,56%, acesta fiind cel mai mare avans consemnat după 25 martie.

Sursa : news.ro

Răpită din fața școlii, de tatăl ei vitreg. Obligată să devină mireasă, la 12 ani, și mamă, la 13, Rosa trăit un coșmar,... Joe Biden îngenuchiază la o manifestaţie împotriva rasismului după moartea lui George Floyd...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x