Antena Căutare

China condamnă protestele din Hong Kong, numindu-le „intolerabile”

Într-un comunicat publicat de agenţia de stat Xinhua, biroul de legătură al Chinei din Hong Kong „condamnă ferm” atacul asupra clădirii parlamentului.

Guvernul chinez a condamnat ferm protestatarii care au vandalizat sediul Consiliului Legislativ din Hong Kong, numind acţiunile lor „total intolerabile”, relatează The Guardian.

Într-un comunicat publicat de agenţia de stat Xinhua, biroul de legătură al Chinei din Hong Kong „condamnă ferm” atacul asupra clădirii parlamentului.

„Unele elemente extreme au folosit violenţa excesivă pentru a ataca clădirea legislaturii şi au coordonat mai multe asalturi la scară largă. Acest lucru este şocant şi dureros. Actele lor violente reprezintă o provocare pentru statul de drept din Hong Kong şi subminează stabilitatea şi pacea din Hong Kong. Este total intolerabil”, se arată în comunicat.

În comunicat se precizează că Beijingul susţine autorităţile din Hong Kong în a investiga actele violente pentru a proteja statul de drept. De asemenea, Global Times, ziarul Partidului Comunist Chinez, a cerut „toleranţă zero” faţă de protestatarii din Hong Kong.

„Din aroganţă şi furie, protestatarii au arătat că nu respectă legea şi ordinea”, se arată în articolul Global Times. „Societatea chineză este conştientă că o politică de toleranţă zero este singurul remediu pentru acest comportament distructiv. Altă abordare ar fi similară cu deschiderea Cutiei Pandorei”, se precizează. Marţi televiziunea de stat din China a informat că Beijingul consideră aceste acţiuni ca fiind „o provocare” la adresa sistemului „o ţară, două sisteme”.

Sursa : news.ro

Atenţionări de călătorie trasmise de MAE: În Serbia au fost emise Coduri portocaliu şi roşu de caniculă... Polițiștii i-au spus unei femei reţinute să bea apă din toaletă, dacă îi este sete. Teroare pentru migranții din Mexic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x