Antena Căutare

China, curtata insistent de Sarkozy pentru criza datoriilor

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a sunat astazi pe omologul sau chinez, Hu Jintao(foto), pentru a discuta despre solutia gasita de liderii europeni la criza datoriilor.



Maine, directorul Fondului european de stabilitate financiara (EFSF), Klaus Regling, este asteptat la Beijing pentru discutii pe aceasta tema.

De la Beijing, Regling se va deplasa in Japonia, care s-a declarat deja gata sa ofere, „la momentul oportun", ajutorul tarii sale.

In cursul diminetii, Beijing a salutat consensul gasit de cele 17 state membre ale zonei euro, afirmand ca sustine masurile anuntate.

„Speram ca acest consens sa fie capabil a readuce increderea pe piete", a spus in acest sens ministrul chinez al afacerilor externe, Jiang Yu, la o conferinta de presa.

„China saluta masurile adoptate de UE pentru a pune capat crizei datoriilor, a adaugat el, subliniind ca Beijing „este dispus la eforturi comune pentru protejarea relansarii si a cresterii economiei mondiale.

Fara a intra in amanunte, diplomatul chinez a precizat ca tara sa este gata sa intensifie cooperarea cu Uniunea Europeana in domeniul investiilor, al comertului si in cel al finantelor.

Miercuri seara, liderii din zona euro au ajuns la un acord privind restructurarea datoriei elene, convenind, totodata, crearea unui „vehicul special" atasat la (EFSF si la Fondul Monetar International (FMI) si la care pot participa investitori de oriunde.

Citeste si Financiarul

Foto: EPA/Intact Images

Facebook va construi un centru de prelucrare a datelor langa Cercul Polar... Teatrul Bolsoi din Moscova se redeschide dupa sase ani de renovare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x