Antena Căutare

China denunţă din nou vehement denumirea ”virusul Wuhan” a noului coronavirus de către americani; ”Pompeo are un motiv sinistru”, apreciază Beijingul

China denunţă vehement faptul că secretarul de Stat american Mike Pompeo numeşte noul coronavirus care s-a răspândit pe glob ”virusul Wuhan”, numele oraşului din centrul Chinei în care a apărut, relatează The Associated Press.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Geng Shuang a denunţat joi un efort de ”stigmatizare a Chinei şi de discreditare a eforturilor Chinei, într-o încercare de a abate atenţia şi de a se sustrage de la responsabilităţi”.

”El (secretarul de Stat american Mike Pompeo) are un motiv sinistru”, a insistat Geng într-o conferinţă de presă obşinută.

Purtătorul de cuvânt a apărat de asemenea eforturile Chinei în lupta împotriva virusului şi a dezminţit că Beijingul încearcă să arunce vina izbucnirii pandemiei în altă parte.

China a fost acuzată de faptul că a încearcat să ascundă informaţii despre epidemie în primele faze, iar unii diplomaţi chinezi au acuzat în mod deschis Statele unite că au adus virusul în China.

Pompeo a îndemnat în cadrul unei reuniuni virtuale a Grupului Celor Şapte (G7) celor mai industrializate ţări ca virusul să fie numit ”virusul Wuhan”.

Acest lucru a condus la încheierea reuniunii fără un comunicat comun.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alţii au avertizat împotriva denumirii virusului după originea sa geografică, din cauza naturii globale a acestuia.

Inclusiv preşedintele american Donald Trump s-a distanţat de aceste denumiri, după ce a fost acuzat de faptul că alimentează prin ele rasismul şi discriminarea asiaticilor şi americanilor asiatici.

Sursa : news.ro

UNICEF intensifică sprijinul acordat în 145 de ţări pentru educaţia copiilor, în contextul închiderii majorităţii şcolil... Preşedinta Comisiei Europene: Prea mulţi au avut iniţial grijă de ei înşişi. O criză fără frontiere nu poate fi rezolvat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x