Antena Căutare

China: SUA e dependenta de datorii. Lumea are nevoie de o noua moneda stabila!

China a criticat dur Statele Unite pentru "dependenta de datorii” si pentru "lipsa de viziune” politica si a aratat ca lumea are nevoie de o noua moneda, stabila la nivel mondial, de rezerva, conform Reuters.

China a facut primele comentarii legate de scaderea ratingului pentru economia americana din partea agentiei Standard & Poor's.

"China, cel mai mare creditor al singurei superputeri din lume are acum tot dreptul de a cere Statelor Unite sa se adreseze problemelor legate de datorii, pentru a asigura activele Chinei", se arata in comentariu.

China a aratat, de asemenea, ca o scadere in viitor a ratingului economiei americane ar putea sa submineze revenirea economica mondiala si ar putea chiar declansa noi reprize de instabilitate financiara.

Economistii chinezi sunt de parere ca scaderea ratingului economiei americane a insemnat un mare risc pentru piete financiare si ca trebuiau sa fie anuntati de acest fapt, avand in vedere ca statul chinez este cel mai mare detinator de obligatiuni de stat americane.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! NASA a lansat un vehicul spatial care va studia planeta Jupiter... IMAGINI SOCANTE! Somalia: 500.000 de copii, in pragul mortii din cauza foametei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x