Căutare Live

China vede ”semne de terorism” în manifestaţiile din Hong Kong; zborurile de luni, anulate din cauza unei manifestaţii în aeroportul din oraş

Guvernul chinez a apreciat luni că ”vede semne de terorism” în spatele manifestaţiilor în favoare democraţiei de la Hong Kong, o contestare violentă a puterii locale loiale Beijingului, relatează AFP.

Guvernul chinez a apreciat luni că ”vede semne de terorism” în spatele manifestaţiilor în favoare democraţiei de la Hong Kong, o contestare violentă a puterii locale loiale Beijingului, relatează AFP.

”Manifestanţii radicali de la Hong Kong au recurs în mai multe rânduri la obiecte extrem de periculoase pentru a ataca poliţişti, ceea ce constituie deja o crimă gravă şi dezvăluie primele semne de terorism”, a acuzat, la Beijing, un purtător de cuvânt al Biroului însărcinat cu Afaceri în Hong Kong şi Macao, Yang Guang.

Yang Guang. care a avertizat săptămâna trecută că ”cei care se joacă cu focul vor pieri prin foc”, a denunţat o ”minusculă minoritate” pe care a catalogat-o drept o ”provocare gravă la adresa prosperităţii şi stabilităţii Hong Kongului”.

Cocteiluri Molotov au fost aruncate în poliţişti, a acuzat el, la o zi după după al zecelea weekend de manifestaţii în fost colonie britanică, iar mii de manifestanţi au înfruntat poliţia, care a răspuns cu asalturi şi tiruri de gaze lacrimogene.

Manifestanţii cer demisia lui Carrie Lam, şefa Guvernului local loial Beijingului, alegerea unui succesor al acesteia prin sufragiu universal direct şi nu desemnarea unuia de către Beijing, aşa cum este regula în prezent.

Ei cer, de asemenea, o anchetă cu privire la violenţe de care acuză poliţia şi abandonarea definitivă a unui controversat proiect de lege, suspendat, care autoriza extrădări către China continentală.

ZBORURILE ANULATE DIN CAUZA UNEI MANIFESTAŢII ÎN AEROPORT

Aeroportul din Hong Kong a anunţat anularea tuturor zborurilor de luni - atât la plecare, cât şi la sosire - din cauza unei manifestaţii uriaşe în terminalul principal al aeroportului.

”Cu excepţia zborurilor de plecare a căror înregistrare este încheiată şi a zborurilor de sosire care se află în drum spre Hong Kong, toate celelalte zboruri au fost anulate în restul zilei”, a anunţat autoritatea aeroportuară.

Este vorba despre una din deciziile majore ale aeroportului, teatrul unei impresionante acţiuni de ocupare (sit-in).

”Potrivit informaţiei care mi-a fost comunicată (...), 5.000 de manifestanţi se aflau în incinta terminalului”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, un reprezentant însărcinat cu relaţii publice în cadrul poliţiei, Kong Wing-cheung.

El a adăugat că autorizaţia de a adunare în sălile de sosire a fost dată de către aeroport şi nu de către poliţie. Însă el a acuzat imediat de blocarea plecărilor.

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

”Manifestanţi s-au adunat de asemenea în sala plecărilor, împiedicând pasageri să acceadă în zona reglementată şi să-şi exercite libertatea individuală, aceea de a urca la bord şi de a-şi lua zborul”, a spus el.

Manifestanţi prezenţi în aeroport declarau că au venit pentru a ”primi” şi sensibiliza faţă de mobilizarea lor vizitatori străini, prin scandări, sloganuri şi distribuirea unor fluturaşi ce explică sensul manifestaţiilor în favoarea democraţiei ce au loc în oraş din iunie.

Imediat de trec de vamă, vizitatorii care îşi împing cărucioarele de bagaje descoperă o mulţime îmbrăcată în negru, care zâmbeşte, le întinde manifeste şi salută călători din întreaga lume.

Însă luni mulţimea a crescut, tonul s-a schimbat, iar manifestanţii denunţă aproape exclusiv violenţele poliţiştilor.

Poliţia a lansat duminică gaze lacrimogene pe străzi comerciale, iar manifestanţi au ripostat aruncând pavele şi stropind membri ai forţelor de ordine, într-o staţie de metrou, cu extinctoare sau furtunuri de stropit.

Un reprezentant al Guvernului din Hong Kong a anunţat că 45 de persoane au fost rănite în aceste ciocniri - iar zece se aflau în stare gravă. Între ele se află o femeie care a fost rănită grav la faţă, după ce ar fi fost lovită cu un proiectil dintr-o pungă - o pungă umplută cu bile de plumb.

Aceasta nu este prima oară când zborurile sunt suspendate pe aeroportul din Hong Kong. Însă taifunuri antrenează asemenea măsuri radicale.

Recunoscut pe plan internaţional prin eficienţa sa, aeroportul din Hong Kong a fost al optulea cel mai frecventat în lume în 2018, cu 74 de milioane de pasageri.

Sursa : news.ro

Marea Britanie urmează să-şi retragă în câteva zile diplomaţii din reuniunile decizionale ale UE... Simone Biles a reuşit un procedeu unic în timpul Campionatelor de gimnastică din Statele Unite ale Americii. Gimnasta a ...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri