Antena Căutare

Chinezii sarbatoresc intrarea in Anul Sarpelui!

Cu artificii spectaculoase, ceremonii traditionale si foarte multa voie buna, chinezii au intrat, oficial, in Anul Sarpelui. Ca la orice mare sarbatoare, cerul a fost luminat de artificii, menite, potrivit unei vechi legende sa alunge spiritele rele.

Sarbatorile vor continua intreaga noapte, iar de dimineata, clopotul unui vechi turn din centrul Beijingului va bate de 108 ori.

Potrivit astrologilor, va fi un an al frumusetii, intelepciunii, dar si al marilor schimbari si incercari.

In prima zi a Anului Nou Chinezesc multi oameni se abtin sa consume carne, deoarece se crede ca acest lucru le va asigura o viata lunga si fericita si este un gest apreciat de zeii cerului si pamantului.

In a doua zi, chinezii aduc rugaciuni stramosilor si tuturor zeilor. In aceasta zi animalele din curte, in special cainii, primesc mai multa mancare, deoarece se crede ca a doua zi este ziua de nastere a tuturor cainilor.

Cea de-a treia si a patra zi a Noului An sunt rezervate intaririi relatiilor de familie, astfel ca fii si fiicele aduc cadouri parintilor si nasilor fie ca sunt de botez sau de cununie.

Cea de a cincea zi a Anului Nou este numita Po Wu. In aceasta zi oamenii raman acasa pentru a saluta zeul bogatiei. Nimeni nu merge in vizita pentru ca se considera ca este un gest aducator de ghinion. "Po Wu" poate fi tradus si prin "raul alungat in a cincea zi", eveniment produs de obicei prin spargerea unui obiect sau prin zgomot de artificii.

Sursa: Antena3

Regele Mihai a participat la o serie de festivitati la Vatican... Comerciantii carnii de cal gasita in semipreparatele britanice ameninta ca va face plangere impotriva furnizorului roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x