Antena Căutare

Chisinau: 7.000 de oameni au marsaluit pentru unirea Republicii Moldova cu Romania

Mii de oameni au participat, ieri, la Chisinau, la un mars in favoarea unirii Republicii Moldova cu Romania. Manifestatia s-a desfasurat intr-o atmosfera tensionata, deoarece adversarii unirii s-au mobilizat, si ei, pe strazile orasului. Din fericire, nu s-au inregistrat incidente violente.

"Vrem unire cu tara mama, asta-i singura solutie a Republicii Moldova ca sa se salveze. Dorim integrare europeana, dar pentru asta avem nevoie de unire cu Romania" – aceasta este declaratia data de un participant la marsul organizat pe 16 septembrie, in capitala Republicii Moldova. Conform organizatorilor manifestatiei, "Platforma Civica Actiunea 2012", aproximativ 7.000 de persoane au participat la eveniment, iar printre ei s-a aflat, pentru scurt timp, si primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

Jurnalul.ro scrie ca 700 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura ordinea, desi nu au existat incidente majore. La capatul marsului a fost semnata o petitie adresata politicienilor in care se cere modificarea Constitutiei Republicii Moldova pentru introducerea unui articol care sa prevada unirea cu Romania.

Tot duminica a avut loc si o manifestatie impotriva marsului. “Sa nu ne dicteze noua romanii ca Basarabia e a lor. Nu, Basarabia nu e a lor. Basarabia e a Moldovei". "Eu voi vorbi in limba rusa. Am venit pentru a-mi cere drepturile. In Moldova noastra, romanii nu-si au locul" - au declarat pentru Publika.md cativa participanti. Conform autoritatilor locale, aceasta manifestatie nu a avut autorizatie.

foto: Intact Images

Se incing spiritele in lumea musulmana: Steagul american, ars in Pakistan si Turcia... Cehia a interzis comercializarea bauturilor care contin peste 20% alcool...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x