Antena Căutare

Cinci ani de la moartea lui Papa Ioan Paul al II-lea

Vineri s-au implinit 5 ani de cand Papa Ioan Paul al II-lea a disparut dintre cei vii. Ultima apartitie publica a fostului Suveran Pontif avusese loc chiar in ziua Pastelui catolic din acel an, pe data de 2 martie 2005.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost omagiat printr-o slujba celebrata de actualul Suveran Pontif, Papa Benedict al 16-lea, in urma cu doua zile, astazi urmand sa fie pomenit si in toate bisericile din Italia.

Conform Hotnews, Papa Ioan Paul al II-lea a murit la varsta de 84 de ani, din cauza unei septicemii si a unui colaps cardiopulmonar ireversibil, agravat de boala Parkinson de care suferea.

De origine poloneza, Ioan Paul al II-lea a condus Biserica Romano-Catolica mai bine de un sfert de secol. In momentul in care a fost ales, in 1978, Carol Wojtyla avea 58 de ani. Foarte rapid, el a intrat in conflict cu forurile bisericesti, pentru ca, spre deosebire de predecesori, a mers mereu in mijlocul multimii, surazator, lasindu-se atins si luand copii in brate. Piata Sfantu Petru din Roma a devenit prea mica pentru Ioan Paul al II-lea, el preferand sa mearga sa-i intalneasca pe credinciosi, inmultindu-si calatoriile in lume si mediatizandu-le.

Pe data 13 mai 1981, Ioan Paul al II-lea a fost ranit grav de trei gloante trase de Mehmet Ali Ağca, un fanatic turc, extremist de dreapta, in Piata San Pietro. Suveranul Pontif a fost nevoit sa ramana in spital patru luni.

S-a aprins lumina la Ierusalim... Italia: Drumul Crucii la Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x