Antena Căutare

Cine este cel de-al doilea român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră. Ce se va întâmpla cu el

Cel de-al doilea român care a fost depistat cu coronavirus la bordul navei de croazieră „Diamond Princess" face parte din echipajul vasului.

Cine este cel de-al doilea român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră. Ce se va întâmpla cu el Galerie
Nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină, din cauza coronavirusului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), starea de sănătate a celui de-al doilea român depistat cu coronavirus pe nava de croazieră este bună.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", precizează sursa citată, care arată că respectivul cetăţean a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, „ce a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de 19 februarie că se simte bine şi nu manifestă simptome".

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila a explicat ce se va întâmpla cu cei doi români depistați cu coronavirus pe această navă.

„Numărul de îmbolnăviri a explodat, pur și simplu. Din cei 3.700 de pasageri și membri ai echipajului, în jur de 600 de oameni au contactat această infecție, iar cazurile noi ce apar zilnci au determinat autoritățile janponeze să ia decizia evacuării progresive a navei și repatrierii pasagerilor și probabil și a unei părți din echipaj.

În momentul de față, toate persoanele care sunt infectate sunt ratate în spitale din Japonia, iar la sfârșitul bolii, evident, ei vor beneficia de asistență consulară din partea autorităților române și se va găsi o formă de transferare în România.

Pentru orice alți pasageri care sunt transferați în țările de origine, fiecare țară va lua decizii în consecință și probabil că odată cu sosirea din Japonia ei vor intra în carantină timp de 14 zile, conform procedurilor ce deja sunt uniforme la nivel internațional”, a explicat medicul Alexandru Rafila.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei române, autorităţile locale au informat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

În privința navei Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi, acreditată şi pentru Regatul Cambodgia, de la autorităţile cambodgiene, opt dintre cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bord în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Erdogan: O operaţiune turcă la Idleb este "iminentă"... Marea Britanie închide porțile românilor. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de zeci de ani: „Va fi dezastru”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x