Antena Căutare

Cine sunt oficialii care ar putea juca un rol important în decizia lui Vladimir Putin de a invada sau nu Ucraina

Vladimir Putin este îndrumat la tot pasul în privința politicii externe de trei oficiali. Serghei Șoigu, ministrul Apărării, Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate rus, și Serghei Narîșkin, directorul Serviciului rus de Informații Externe ar putea avea un rol semificativ în decizia liderului de la Kremlin de a invada sau nu Ucraina.

Vladimir Putin, la masă
Vladimir Putin are consilieri apropiați, care îi infulențează deciziile | Hepta

Serghei Șoigu, Nikolai Patrușev și Serghei Narîșkin sunt cei mai importanți consilieri ai liderului de la Kremlin, numiți chiar „șoimii lui Vladimir Putin”. Cei trei „șoimi” sunt adepți ai măreției sovietice, a valorilor tradiținale și văd Occidentul și Ucraina ca pe niște inamici ai Rusiei.

Opiniile care circulă printre oficialii de securitate de top, din cercul restrâns al președintelui Vladimir Putin sunt: „Occidentul legalizează căsătoria între oameni și animale. Liderii Ucrainei sunt la fel de răi ca Hitler, iar naționaliștii ucraineni nu sunt ființe umane".

Născuți în anii 50 ai Uniunii Sovietice și nostalgici ai perioadei comuniste, consilierii lui Vladimir Putin l-au influențat de-a lungul anilor pe liderul de la Kremlin, care, din tânărul prieten cu Occidentul din anii 2000 a ajuns în 2022 să amenințe cu un război în Europa.

Cine sunt „Șoimii lui Vladimir Putin”

Nikolai Patrușev este principalul consilier pe teme de securitate al lui Vladimir Putin și îi alimentează președintelui înclinațiile împotriva Occidentului. Totodată, dacă președintele rus vorbește de dușmanii care încearcă să falsifice trecutul Rusiei, Serghei Narîșkin, șeful servciilor de informații externe, a făcut din apărarea istoriei o prioritate a portofoliului său. Iar dacă Putin a vrut ca statul să se implice mai mult în economie, ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, a dus această tendință la extrem și a lansat un efort uriaș de a construi noi orașe în Siberia.

Citește mai multe informații referitoare la cei care ar putea influența un atac al Rusiei împotriva Ucrainei AICI, pe observatornews.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x