Antena Căutare

Cipru: Un roman a vandalizat mormintele arhiepiscopilor, pentru ca avea o problema cu biserica

Un roman in varsta de 34 de ani a fost retinut ieri, la Nicosia, in cazul vandalizarii mormintelor a trei arhiepiscopi ciprioti, informeaza AFP. Potrivit reprezentantilor Politiei, romanul era cunoscut pentru faptul ca avea o problema "cu biserica si clerul" si a semnat o declaratie in care se declara responsabil de vandalizarea mormintelor.


Romanul ar putea fi inculpat pentru profanarea si vandalizarea unor ramasite pamantesti.
Disparitia sicrielor a fost anuntata duminica dimineata foarte devreme de Pompieri, care mersesera la Cimitirul Ayios Spyridonas, unde le fusese semnalat un incendiu.

Initial, Politia a anuntat ca sicriele lui Sofronios III (1865-1900) si lui Kyrillos II (1909-1916) disparusera si ca mormantul arhiepiscopului Kyrillos III (1916-1933) a fost vandalizat, dar ca sicriul nu a fost furat.

Mai tarziu, Politia a revenit asupra declaratiilor facute, spunand ca ramasitele lui Kyrillos II nu se gaseau in cimitir de mai mult timp, insa asta pentru ca fusesera transferate de Biserica din Cipru pentru a fi inhumate in localitatea natala a acestuia.

Un caz la fel de socant s-a petrecut in Cipru in decembrie anul trecut, cand ramasitele fostului presedinte cipriot Tassos Papadopoulos, decedat cu un an in urma, au fost furate dintr-un cimitir din Nicosia.

Corpul a fost gasit la 8 martie, dupa informatiile primite printr-un telefon anonim.

Sursa: www.jurnalul.ro

FMI: Economiile dezvoltate ar trebui sa-si pregateasca populatia pentru austeritate... Internet Explorer pierde din cota detinuta pe marile piete europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x