Antena Căutare

Coasta de Est a SUA, devastata de uraganul Sandy!

Este cel mai infiorator Halloween pentru milioane de americani. In cele cateva ore in care a traversat Coasta de Est a Americii, Sandy a curmat peste 50 de vieti si a pus pe butuci toata infrastructura. Opt milioane si jumatate de locuinte au ramas pe intuneric. La New York, uraganul a paralizat toata activitatea. Apele au intrat si in sediul consulatului roman care functioneaza la cote de avarie.

In New Jersey, Sandy a lovit ca un tsunami. Pe o distanta de cativa kilometri de tarm, totul este inundat. Dimensiunea dezastrului este greu de exprimat in cuvinte.
Rafalele care au batut cu 130 de kilometri pe ora au adus, practic, oceanul pana in casele oamenilor. In unele locuinte, apa masoara jumatate de metru.

Situatia este aceeasi peste tot pe unde a trecut uraganul. Din aer, toate orasele de pe Coasta de Est arata ca niste Atlantide ale lumii moderne.

In mod normal, peste o mie de curse decoleaza zilnic din New York. Acum, totul este paralizat. La fel ca cea mai mare parte a metropolei. Cea mai grava situatie este in Manhattan.

La 24 de ore dupa trecerea lui Sandy, in unele statii de metrou nu se poate intra decat cu cizme de cauciuc. Si asta in partea cea mai inalta. Jos, unde circula garniturile este imposibil sa cobori. Aceeasi este situatia in aproape tot cartierul. Un val mare de 3-4 metri a inundat toata partea de sud a Manhattan-ului.

O suta de locuinte din Queens au ars din temelii dupa ce generatoarele au explodat iar vapaia s-a extins rapid. Sute de de oameni au avut nevoie de ajutorul echipelor de interventie. Unii s-au refugiat pe acoperis, dupa ce apa le-a intrat in case. Altii au rezistat pana ce urgia a trecut.

In cateva ore, Sandy a ravasit 17 state de pe coasta de est. A adus ploi, ninsoare si furtuni care au luat totul pe sus. Pagubele, estimate la 20 de miliarde de dolari, au ajuns pana in Washington.

Insulele Caraibe, umbrite de SUA! Uraganul Sandy a lasat in urma 69 de morti si mii de oameni fara adapost... Proteste violente in Portugalia, pe fondul masurilor de austeritate luate de guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x