Live acumFilm: iua Independentei
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Cod portocaliu de ninsori și polei, în mai multe zone din țară! Avertismentul lansat de autorități: ”Verificați situația drumurilor!”

Franța se află sub avertizare de tip cod portocaliu de ninsori, însă acest lucru nu-i sperie pe locuitorii Parisului, care s-au bucurat din plin de zăpada care s-a așternut, mai ales că, de obicei, Capitala este acoperit de omăt doar 15 zile pe an. 

Franța se află sub avertizare de tip cod portocaliu de ninsori, însă acest lucru nu-i sperie pe locuitorii Parisului, care s-au bucurat din plin de zăpada care s-a așternut, mai ales că, de obicei, Capitala este acoperit de omăt doar 15 zile pe an.

Potrivit Meteo France, Turnul Eiffel a fost închis din cauza zăpezii, iar în următoarele ore a fost emis un cod portocaliu de ninsoare și polei, ce este valabil pentru 29 de departamente din nordul şi centrul ţării iar patru departamente din sud-est sunt sub cod portocaliu de avalanşe.

Având în vedere această avertizare, Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția cetățenilor români care tranzitează Franța sau care urmează să plece într-o călătorie că ninsorile din ultimele 24 de ore, în regiunea Ile-de France au determinat închiderea circulaţiei rutiere pe şoseaua RN118 pentru camioanele de peste 3,5 tone începând cu data de 22 ianuarie, ora 21,00.

De asemenea, în diferite porţiuni ale şoselelor din zonele afectate de ninsori circulaţia este îngreunată. Având în vedere fluctuaţiile de trafic din cauza condiţiilor meteorologice deosebite, care, potrivit Meteo France, vor continua până în ziua de 23 ianuarie, se recomandă cetăţenilor români să consulte situaţia drumurilor pe paginile Internet care oferă informaţii în timp real: https://www.vinci-autoroutes.com/fr/autoroutes-temps-reel;http://www.v-traffic.com/?c=fr&uil=fr; https://www.viamichelin.fr/web/Trafic; https://www.moncoyote.com/fr/info-trafic-paris.html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia +33610027164, Consulatul General al României la Lyon +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg +33627050022, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://lyon.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro