Cod portocaliu de ploaie cu gheață în Ungaria!

 

Autoritățile ungare au emis cod portocaliu de ploaie înghețată, începând din după-amiaza zilei de 8 ianuarie și până pe 9 ianuarie, la miezul nopții, pentru județele din nord și nord-estul țării, informează o atenționare de călătorie a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). 

Potrivit sursei citate, avertizarea, emisă de Inspectoratul ungar de Meteorologie, este valabilă pentru județele Borsod-Abauj-Zemplen, Heves, Nograd și Pest.

"Pe întreg teritoriul Ungariei s-a emis și un cod galben de ceață densă, valabil pentru aceeași perioadă de timp, iar în ziua de sâmbătă, 9 ianuarie 2016, se vor înregistra precipitații extinse sub formă de ploaie, ploaie înghețată și în județele din nord-est ninsoare", precizează MAE.

Se recomandă șoferilor să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope sau pneuri adecvate, să conducă cu viteze adaptate la condițiile meteorologice pe timp de iarnă și să respecte instrucțiunile poliției locale, iar cei care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe