Antena Căutare

Este PRĂPĂD! Cod ROȘU de FURTUNĂ în Italia! Cele mai afectate zone 

Autorităţile italiene au instituit cod roşu de furtună în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.  

Autorităţile italiene au instituit cod roşu de furtună în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia. Mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli au fost închise luni, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte.

Toate şcolile din regiunea Veneto sunt închise, la fel şi cele din Roma, Genova (nord-vest), Messina (Sicilia) şi din numeroase comune din Piemont şiToscana.

Pompierii italieni au anunţat, în cursul dimineţii, că au desfăşurat deja aproape 500 de intervenţii legate de intemperii începând cu miezul nopţii, însă doar câţiva răniţi uşor au fost semnalaţi până acum, potrivit Agerpres.

Duminică, un pasionat de iahting a căzut în apă în largul regiunii Calabria (în sud). Ambarcaţiunea acestuia pluteşte în derivă pe o parte, iar căutările pentru găsirea trupului, zărit în apă cu o zi înainte, au fost reluate luni.

Tot în sud, o tornadă a traversat duminică provincia Brindisi, devastând sate şi scoţând măslini din rădăcini.

Filippo de Miccolis, liderul local al sindicatului agricultorilor Coldiretti, a evocat "viziunea apocaliptică şi dezolantă a copacilor mari dezrădăcinaţi şi a câmpurilor acoperite cu un covor de măsline''.

Dar cele mai multe temeri vizează zona de nord, unde nivelul fluviului Pad a crescut deja cu 2,5 metri în 24 de ore, după ce luna septembrie a fost marcată de precipitaţii cu 60% sub medie, seceta accentuând riscurile de inundaţii.

La Veneţia, unde participanţii la maratonul tradiţional al oraşului desfăşurat duminică au fost nevoiţi să alerge prin apă, un fenomen de ''acqua alta'' (străzi inundate) este aşteptat să se producă în cursul zilei.

HALUCINANT! O tânără a fost BĂTUTĂ în public pentru un gest inofensiv. Ce „infracțiune” i-a adus pedeapsa brutală... Lumea modei, în doliu! O fostă MISS, în vârstă de 33 de ani, a MURIT ÎN tragicul ACCIDENT DE ELICOPTER de la Leicester...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x