Căutare Live

Cofondatorul Extinction Rebellion Roger Hallam minimalizează Holocaustul şi provoacă un val de condamnări

Cofondatorul Extinction Rebellion (XR) Roger Hallam - care apreciază într-un interviu că Holocaustul este ”doar o simplă mizerie în plus în istoria umană” - a fost atacat de filiala germană a mişcării ecologiste, care-i reproşează că minimalizează genocidul evreilor, relatează AFP.

Într-un interviu acordat miercuri săptămânalului Die Zeit şi publicat joi, britanicul în vârstă de 53 de ani apreciază că genocide au avut loc în mod repetat în cursul ultimelor cinci secole.

”În fapt am putea spune că este un eveniment regulat”, potrivit unor fragmente difuzate miercuri de revistă.

”Fapt este că milioane de oameni au fost ucişi în circumstanţe crude în cursul Istoriei”, a subliniat el, apreciind că Holocaustul, în care şase milioane de evrei au fost exterminaţi, a fost ”doar o simplă mizerie în plus în istoria umană”.

Roger Hallam a dat totdată asigurări că o cultură a spăşirii, soclul identităţii germane după al Doilea Război Mondial, îi paralizează pe germani.

”Un traumatism împins la extrem poate crea o paralizie (care împidică) tragerea concluziilor”, a subliniat activistul.

Filiala germană a Extinction Rebellion a denunţat în pripă aceste declaraţii ale lui Roger Hallam, pe care l-a declarat ”persona non grata” în Germania.

”Ne distanţăm clar de declatraţiile lui Roger Hallam care minimalizează Holocaustul”, scrie mişcarea într-un mesaj postat pe Twitter. ”Roger calcă în picioare principiile XR, care nu tolerează antisemitismul şi nu este binevenit la XR Germania”.

Ministrul german de Externe Heiko Maas a condamnat, de asemenea, aceste declaraţii şi a subliniat că exterminarea evreilor a fost ”inumană în singularitatea sa”. ”Trebuie să fim în continuare conştienţi de de acest lucru pentru a ne asigura că nu se mai întâmplă niciodată”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei germane.

Editura germană Ullstein a anunţat la rândul său că renunţă să publice o carte a lui Hallam şi dă asigurări că se ”distanţează de toate formele declaraţiilor actuale ale lui Roger Hallam”. ”Din acest motiv, cartea sa nu va fi publicată”, a adăugat ea într-un comunicat.

Copreşedintele Verzilor germani Robert Habeck a îndemnat organizaţia XR ”să se distanţeze de clar” de Hallam.

”Nu trebuie să se facă vreodată loc minimalizării Holocaustului şi antisemitismului. Nicăieri şi în nicio mişcare”, a insistat el în Bild.

În Franţa, eurodeputaţii EELV Yannick Jadot şi David Cormand au denunţat joi aceste ”derapaje” şi ”declaraţii revoltătoare” vizând ”să relativizeze Holocaustul”. ”Amestecurile, confuziile, derapajele, generalizările care vizează să relativizeze Holocaustul şi antisemitismul nu au ce căuta în ecologie!”, a denunţat pe Twitter fostul cap de listă în alegerile europene.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

XR, o mişcare care a fost înfiinţată în Regatul Unit la sfârşitul lui 2018, promovează nesupunerea civilă cu scopul de a obliga guvernele să acţioneze în criza modificărilor climatice.

La începutul lui octombrie, mişcarea a lansat o serie de acţiuni în lume, iar activiştii XR s-au urcat pe avioane, s-au lipit cu lipici de clădiri, iar alţii au blocat poduri şi drumuri.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Premieră în lumea medicală! Un pacient a fost adus în starea de „animație suspendată”. Procedura ar putea salva sute de ...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri