Antena Căutare

Coincidenta: Elicopterul israelian s-a prabusit in apropierea unei tabere evreiesti

Cotidianul "Jerusalem Post" relateaza ca elicopterul israelian s-a prabusit in apropierea unei tabere de vara, in care se aflau 65 de copii, in cadrul American Jewish Joint Distribution Comittee (JDC).



Tabara se afla la aproximativ 15 kilometri de locul catastrofei, in care au murit sase militari israelieni si unul roman. Cotidianul citeaza autoritatile romane, care au confirmat ca toate cele sapte persoane aflate la bordul elicopterului de tip Sikorski au murit, la aproximativ 120 de kilometri ca Bucuresti.

"(Cei care au venit aici sa ajute) sunt toti evrei si este foarte important pentru noi sa facem tot ce putem pentru a fi de ajutor", a declarat Orny, subliniind ca una dintre misiunile JDC este sa ofere ajutor umanitar in urma unor tragedii, prabusirea elicopterului fiind o astfel de ocazie, a adaugat acesta.

Tabara evreiasca va utiliza prabusrea elicopterului in scopuri educationale, pentru a-i invata pe tinerii particanti despre ajutarea altor persoane, in general, dar mai ales despre ajutarea "poporului Israelului".

"In tabara se predau (cursuri) de limba si traditii, cultura si istorie evreiesti", a mai declarat adjunctul directorului acesteia, adaugand ca participantii primesc, de asemenea, educatie privind protectia mediului si toleranta. "Vom organiza o activitate cu copii ceva mai mari, aici, pentru a le explica ce s-a intamplat", a mai spus acesta.

Tabara este organizata anual, pe timpul verii, pentru membri ai comunitatii evreiesti din Romania, care numnara aproximativ 10.000 de persoane, potrivit lui Orny. Peste 500 de persoane au petrecut pana la o saptamana in aceasta tabara de vara din munti. Pot participa la activitatile taberei persoane cu varsta cuprinsa intre patru si 84 de ani.

Sursa: Jurnalul National

In Serbia a fost inaugurata prima banca de lapte matern din Balcani... VIDEO! Un avion cu 152 de persoane s-a prabusit in Pakistan. Toti cei aflati la bord au pierit in accident!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x