Antena Căutare

Colosseumul din Roma s-a inclinat cu circa 40 de centimetri

Colosseumul din Roma s-a inclinat cu aproximativ 40 de centimetri in partea sudica, comparativ cu cea nordica, iar autoritatile italiene cerceteaza daca celebrul monument, vechi de 2.000 de ani, are nevoie de reparatii.

Expertii au remarcat prima data acest lucru in urma cu un an si au monitorizat situatia in ultimele luni, a declarat Rossella Rea, director al monumentului, informeaza Reuters.

Directorul monumentului a cerut specialistilor de la Universitatea La Sapieza din Roma si celor de la Institutul de geologie IGAG sa lanseze un studiu asupra acestui fenomen care afecteaza Colosseumul, rezultatele investigatiei urmand sa fie publicate la sfarsitul acestui an. De asemenea, specialistii au inceput sa monitorizeze efectele avute de traficul din zona asupra monumentului.

Colosseumul, celebra arena pentru sangeroasele lupte cu gladiatori din Imperiul Roman, atrage anual sute de mii de vizitatori si de obicei este foarte aglomerat.

Turnul inclinat din Pisa, un alt important monument italian foarte popular, a fost redeschis in 2001, dupa ce a fost inchis aproape zece ani pentru restaurare si consolidare.

Bashar Al-Assad a deschis un tribunal exclusiv pentru condamnarea teroristilor sirieni... Olimpiada 2012: Politistii au pierdut cheile stadionului Wembley...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x