Antena Căutare

Comandantul rebelilor libieni a fost asasinat

Abdel Fattah Younes, comandantul fortelor rebele libiene si doi dintre consilierii sai au fost ucisi joi seara, potrivit conducerii guvernului rebel. Moartea lui Younes a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa organizate la Benghazi de seful Consiliului National de Tranzitie, Mustafa Abdul Jalil. El le-a spus reporterilor ca fortele de securitate rebele l-au arestat pe liderul grupului aflat in spatele asasinatului.

Younes a fost ministru de interne in guvernul Gaddafi inainte de a se alatura rebelilor, in primele zile ale revoltelor din luna februarie.

Abdul Jalil l-a descris pe Younes dreptul "unul dintre cei mai mari eroi ai Revolutiei 17 Februarie", data care marcheaza inceputul protestelor fata de regimul Gaddafi.

Potrivit informatiilor de la Benghazi, Consiliul Rebel i-ar fi cerut lui Younes sa "paraseasca frontul joi si sa se indrepte spre Benghazi pentru o reuniune militara". El a fost impuscat in timp ce se indrepta spre reuniune, relateaza DPA, citata de RTV.

Televiziunea libiana loiala regimului a precizat ca focuri de arma au putut fi auzite in fata hotelului din Benghazi unde Jalil a sustinut conferinta de presa.

Televiziunea a sugerat ca exista diviziuni intre rebeli, ceea ce a dus la uciderea lui Younes. La scurt timp dupa anuntarea mortii liderului rebel, trei explozii de proportii au zguduit centrul capitalei libiene, Tripoli.

Doua explozii au fost auzite la ora locala 22.20 (23.20), urmate de o alta cateva minute mai tarziu, in timp ce avioane ale NATO survolau capitala.

Asasinarea lui Younes a intervenit la cateva ore dupa ce rebelii au anuntat capturarea orasului al-Ghazaya, din apropiere de granita cu Tunisa. Acesta este un punct important deoarece era folosit ca baza de fortele liderului Muammar Gaddafi pentru a lansa atacuri cu rachete asupra bazelor rebele.

Al-Ghazaya se afla la circa 12 kilometri de granita cu Tunisia, iar ofensiva rebela a inceput cu cateva zile inainte de inceperea Ramadanului.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Basescu, in presa italiana: Batran burghez comunist, fascist cu discurs ultranationalist... Ucraina: 16 mineri au murit si 10 sunt dati disparuti in urma unei explozii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x