Antena Căutare

Comisar european despre dezastrul din Japonia: "E apocalipsa. Nu exclud ce e mai rau"

Accidentul nuclear din Japonia este o adevarata „apocalipsa”, este de parere comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger. Oficialul a declarat marti, in Parlamentul European, ca autoritatile nipone au pierdut practic controlul asupra situatiei la centrala de la Fukushima.

"Se vorbeste despre apocalipsa si cred ca acest cuvant este deosebit de bine ales", a declarat comisarul european, citat de AFP. "Practic totul este in afara controlului"


Oficialul a mai precizat ca a fost in contact pe aceasta tema cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA).

Alerta nucleara din Japonia este la doar un pas de nivelul maxim, instituit in cazul catastrofei de la Cernobil. Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat in mare parte dupa ce nivelul de radiatii a ajuns la un nivel record in reactorul numarul 4.

In Tokyo, nivelul de radioactivitate este de zece ori mai mare decat normal. Radiatii in crestere si in Rusia, unde militarii rusi se pregatesc sa evacueze locuitorii insulelor Kurile si Sahalin, in caz de inrautatire a situatiei. Autoritatile au sfatuit oamenii care locuiesc pe o raza de 30 de kilometri in Fukushima sa ramana in case.

Situatia ramane grava in continuare si din cauza zecilor de cutremure care se produc zilnic si care lovesc cu precadere nord-estul tarii.

Dezastrul natural din Japonia a adus cu el o catastrofa economica. De trei zile, principalele burse din lume inchid in scadere, iar economia Japoniei este practic blocata. Uzinele japoneze sunt inchise, comertul intern este oprit, iar exporturile inexistente.

sursa:Antena3


foto: bulawayo24.com

IMAGINI SOCANTE! Proteste violente in Bahrain... Seismele se tin lant in Japonia. Astazi s-au inregistrat inca 30, iar cel mai puternic a fost de 6,4 grade pe Richter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x