Antena Căutare

Comisarul european pentru Sanatate a demisionat in urma unei anchete antifrauda

Comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, maltezul John Dalli, a demisionat, marti, din cauza unei anchete a Oficiului european de lupta antifrauda (OLAF), a anuntat Comisia Europeana.   

Compania suedeza Swedish Match a denuntat faptul ca a fost abodata de un antreprenor maltez care a afirmat ca are legaturi cu John Dalli, fapt care poate influenta o propunere de lege privind produsele pe baza de tutun. In aceste conditii, OLAF a actionat imediat si a transmis un raport Comisiei Europene, informeaza Mediafax.

Propunerea de lege se referea la ridicarea interdictiei de vanzare in UE a tutunului suedez fabricat de Swedish Match. Prin acest "acord", care nu a fost semnat, afaceristul din Malta a cerut avantaje materiale.

Desi ancheta OLAF nu a demonstrat ca ar exista o implicare directa a lui Dalli, comisarul a decis sa demisioneze motivand ca in acest fel se poate apara.

FOTO: EPA / Intact Images


Serbia va renunta la integrarea in UE daca va fi obligata sa recunoasca independenta regiunii Kosovo... Barack Obama si Mitt Romney s-au intrecut din nou in idei pentru revitalizarea Statelor Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x