Antena Căutare

Comisia Europeana: Britanicii NU le pot interzice romanilor sa lucreze pe teritoriul Marii Britanii din 2014

Autoritatile britanice nu le pot interzice romanilor si bulgarilor sa lucreze pe teritoriul Marii Britanii, incepand cu 1 ianuarie 2014, a declarat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Ocuparea fortei de munca Laszlo Andor, citat de Novinite.com

"Niciun stat membru UE nu poate incalca unilateral angajamentele asumate prin legislatia UE, iar comisarul Andor a subliniat acest lucru in repetate randuri", a explicat Jonathan Todd. Declaratia a fost facuta dupa ce serviciul de presa al comisarului a fost rugat sa comenteze apelurile lansate de unii politicieni britanici si de presa pentru ca Marea Britanie sa mentina inchisa piata muncii pentru romani si bulgari si dupa 1 ianuarie 2014.

Intrebat ce sanctiuni ar putea impune Comisia Europeana Marii Britanii in cazul in care Guvernul de la Londra ar recurge la masuri de restrictionare de drepturilor la munca pentru cetatenii din cele doua tari dupa aceasta data, Todd a precizat ca, in acest caz ,CE ar initia o procedura de infringement.

"In orice caz, trebuie sa asteptam sa vedem cum va evolua situatia. Nu putem spune inca daca acesti pasi sunt posibili. Dar niciun alt stat membru nu are dreptul sa restrictioneze accesul la piata muncii pentru romani si bulgari dupa 1 ianuarie 2014", a declarat purtatorul de cuvant.

Citeste continuarea articolului pe Antena 3.

Malala, tanara impuscata in cap de talibani pentru ca a luptat pentru dreptul femeilor la educatie, a vorbit pentru prim... O platforma petroliera de 40 de milioane de dolari s-a scufundat in Golful Persic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x