Antena Căutare

Comisia Europeana cere producatorilor auto sa renunte la obligativitatea service-urilor autorizate

Din luna iunie, Comisia Europeana va impune producatorilor auto sa nu mai ceara reparatia masinii doar in unitatile service autorizate de acestia.

Conform studiilor, reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale cu un vehicul. Noile reguli vor intra in vigoare la inceputul lunii iunie, iar implementarea lor se va face progresiv, Comisia Europeana prevazand o perioada de tranzitie de trei ani pentru a permite adaptarea concesionarilor.

Reforma faciliteaza accesul centrelor de reparatii la piesele de schimb ale altor marci. In plus, constructorii auto nu vor mai putea conditiona acordarea garantiei de apelarea la serviciile centrelor de reparare autorizate. Totusi, ei pot solicita ca reparatiile acoperite de garantie sa fie facute in service-urile autorizate.

Reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale legate de detinerea unui vehicul, iar aceste costuri au crescut in ultimii ani, mentioneaza Comisia Europeana.

In Romania, cei mai afectati vor fi marii dealerii auto, precum Porsche Romania sau Renault Romania, dar si constructorul national, Dacia. Asta pentru ca, in urma scaderii drastice a vanzarilor de masini noi, comerciantii de automobile gasisera un balon de oxigen in activitatea de service.

VIDEO! Israelul a atacat o flota cu ajutoare pentru Fasia Gaza... Sarkozy, pe urmele lui Napoleon: Vrea sa faca din Paris port la mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x