Antena Căutare

Comisia Europeana este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding a declarat, miercuri, ca Comisia Europeana (CE) este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania si asteapta de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte".

"Suntem, in continuare, extrem de preocupati de situatia democratiei in Romania (...) Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si-a exprimat preocuparea intr-o declaratie foarte puternica si a prezentat 11 cerinte (...) Nu s-a intamplat nimic nou de atunci", a spus comisarul european. "Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a subliniat Viviane Reding, explicand ca, din acest motiv, "Romania va ramane sub o supraveghere foarte atenta".

CE a criticat foarte dur, pe 18 iulie, Romania si Guvernul roman pentru atingerile aduse la adresa statului de drept in vederea destituirii presedintelui Traian Basescu, care au "zdruncinat" increderea UE, potrivit lui Barroso. Premierul Victor Ponta a promis sa traga "concluziile care se impun" din acest avertisment si sa "isi asume intreaga responsabilitate pentru ca angajamentele asumate la Bruxelles sa fie puse in aplicare".

Un nou raport MCV este prevazut pentru sfarsitul anului, care va verifica "daca s-a raspuns ingrijorarilor cu privire la statul de drept si independenta sistemului judiciar si daca mecanismele democratice de control au fost restabilite".

Liderul nord coreean Kim Jong-Un s-a casatorit... Teroristul kamikaze de la Burgas ar fi venit din Belgia si suferea de tulburari psihice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x