Antena Căutare

Comisia Europeana ezita sa deschida un contencios cu Franta

Comisia Europeana ar urma de deschida miercuri o procedura de infringement impotriva Frantei pentru aplicarea defectuoasa a legislatiei privind libera circulatie, dar ezita sa o acuze de practici discriminatorii pentru expulzarea romilor aflati ilegal pe teritoriul sau

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding (foto), suspecteaza o discriminare, dar va trebui sa le demonstreze miercuri colegilor sai bazele deschiderii unui contencios cu Parisul.

"Faptele trebuie sa primeze in fata intentiilor", se subiniaza la Bruxelles.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vrea sa fie sigur inainte de a ataca Franta, insista anturajul acestuia.

Deciziile ce vor fi luate miercuri se bazeaza pe o analiza a serviciilor juridice, desemnate sa spuna daca actiunile intreprinse de autoritatile franceze pentru demolarea unor tabere ilegale au fost discriminatorii.

Guvernul francez i-a adresat saptamana trecuta lui Reding o nota cu privire la controversata circulara din 5 august ce vizeaza repatrierea romilor, precum si explicatii privind retragerea ei si precizari in legatura cu taberele evacuate, pentru asigurarea apararii.

Comisarii o vor audia miercuri pe Reding, dar comisarul pentru Securitate, Cecilia Malmström, si comisarul pentru Afaceri Sociale, Lazlo Andor, vor face o prezentare a situatiei romilor in UE.

"O dezbatere este ulterior prevazuta pentru luarea unei decizii", a declarat purtatoarea de cuvant a Comisiei, Pia Ahrenkilde Hansen.

Comisarii sunt divizati cu privire la modul in care ar trebui sa se comporte, deoarece dosarul a devenit politic.

"Sentimentul general este dorinta de intoarcere la fapte si o revenire a calmului in acest caz", a afirmat un oficial european.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Foto: Hepta

Romanii - soareci hoti, intr-o campanie denigratoare in Elvetia... Mai multe atacuri teroriste simultane dejucate in Marea Britanie, Franta si Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x