Antena Căutare

Comisia Europeană foloseşte Signal pentru comunicare

Comisia Europeană le-a recomandat tuturor membrilor săi şi persoanelor care fac parte din staff-ul acestora să folosească serviciul Signal pentru comunicarea în scris.

Printr-un mesaj intern, trimis tuturor celor implicaţi în funcţionarea executivului european, li se recomandă acestora ca pentru comunicaţiile externe în scris să se folosească de acum înainte aplicaţia Signal.

Decizia are în vedere creşterea siguranţei comunicării, Signal fiind una dintre aplicaţiile recomandate de ani buni de experţi celor care se preocupă de intimitate şi securitatea datelor.

Signal nu va fi serviciul oficial de comunicare, ci doar cel folosit pentru legăturile cu persoanele din afara Comisiei Europene. Pentru comunicări şi documente interne sensibile, se vor folosi în continuare serviciile proprii, care implică măsuri mult mai riguroase de securitate.

Comisia Europeană nu este prima instituţie care alege să folosească Signal pentru o mai bună securitate. La sfârşitul anului trecut, Partidul Conservator din Marea Britanie le-a recomandat membrilor săi să renunţe la WhatsApp şi să treacă, de asemenea, la Signal.

Ambele cazuri constituie lovituri la imaginea WhatsApp. Aplicaţia deţinută de Facebook, care însumează peste 2 miliarde de utilizatori, s-a dovedit nesigură în mai multe rânduri şi în ciuda criptării mesajelor.

Signal, pe de altă parte, este recomandată de specialiştii în securitate cibernetică şi este preferata lui Edward Snowden.

Sursa : news.ro

Încă 52 decese în China din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei; doar 5 noi cazuri de îmbolnăvire în afara p... Autorităţile din Hong Kong vor oferi cadouri în bani rezidenţilor permanenţi cu vârste de peste 18 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x