Antena Căutare

Comisia Europeana le-a pus gand rau fumatorilor. Ce mesaje vor aparea pe pachetele de tigari

Pachetele cu tutun aromat ar putea fi interzise, la fel si tigarile electronice. Nici restul pachetelor nu va ramane la fel. Vor contine si mai multe avertizari, iar informatiile privind gudronul, nicotina si monoxidul de carbon vor fi inlocuite cu mesajul "tigarile contin peste 70 de substante care provoaca cancer".

Viciosii „electronici” au sanse tot mai mici mici sa-si savureze aromele din tigara incarcata la priza la fel cum o faceau pana acum. Substantele folosite pentru incarcarea tigarilor electronice vor trebui sa contina un anumit nivel de nicotina, altfel vor fi interzise.

Mai exact, propunerea Comisiei Europene spune ca produsele care depasesc nivelul stabilit de nicotina vor putea fi comercializate doar ca medicamente.

Clienti pentru tigarile electronice sunt destui, chiar daca medicii avertizeaza ca si acestea contin nicotina, care da dependenta, dar si glicol, care irita caile respiratorii.

De modificarile aduse Directivei tutunului nu scapa nici tigarile obisnuite. Toate pachetele de tigarete trebuie sa contina o avertizare ilustrata si un text care sa acopere 75% din fata si spatele pachetului. Restul va fi alb, fara nicio alta infloritura. De asemenea, informatiile de pana acum despre gudron, nicotina si monoxid de carbon se inlocuiesc cu un mesaj de informare conform caruia fumul de tutun contine peste 70 de substante care cauzeaza cancer.

Insa producatorii de tigari stau linistiti, cel putin pentru moment.

Un roman moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului, iar numarul deceselor este in crestere, arata statisticile Societatii Romane de Pneumologie.

foto: Hepta.ro

Hillary Clinton a iesit din spital... Urarile imparatului Japoniei. Inconjurat de familie, suveranul a vorbit despre pace si fericire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x