Antena Căutare

Comisia Europeana vrea sa aloce 2,5 miliarde de euro pentru ajutorarea saracilor din Europa

Comisia Europeana propune crearea unui fond european pentru ajutorarea celor aproximativ 40 de milioane de saraci din UE. In perioada 2014-2020 ar urma sa fie alocate 2,5 miliarde de euro pentru alimente, imbracaminte si produse de igiena care sa ajunga la persoanele nevoiase.

Comisia Europeana vrea sa aloce 2,5 miliarde de euro pentru ajutorarea saracilor din Europa
| Intact Images

Potrivit Mediafax, banii vor putea fi solicitati de statele membre pentru a sprijini programele nationale de ajutorare a persoanelor defavorizate. "La nivel european, avem nevoie de noi mecanisme de solidaritate si resurse corespunzatoare pentru a ajuta persoanele defavorizate si sarace, care in multe cazuri traiesc intr-o situatie de urgenta sociala reala. Acesta este scopul Fondului european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane aprobat astazi", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

Cele 2,5 miliarde de euro vor putea fi accesate in functie de nevoile locale ale statelor membre. De asemenea, acestea vor trebui sa cofinanteze 15% din sumele primite de la Comisia Europeana.

In 2010, aproximativ 8,7% dintre locuitorii UE, adica peste 43 de milioane, nu isi permiteau o data la doua zile o masa care sa contina carne, peste sau echivalentul vegetarian.

Prima doamna a Frantei se razboieste cu tabloidele... Se intoarce roata? Spaniolii speriati de criza vin sa munceasca in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x