Antena Căutare

Compania americană Moderna va începe în iulie faza finală a studiului clinic pentru vaccinul împotriva Covid-19

Compania americană de biotehnologie Moderna a confirmat joi că intenţionează să înceapă un studiu clinic pe 30.000 de voluntari pentru mult-aşteptatul vaccin pentru Covid-19 în luna iulie, intrând în faza finală de testare, transmite Reuters.

Obiectivul principal al studiului clinic va fi prevenirea simptomelor de Covid-19, boala provocată de noul coronavirus. Al doile obiectiv major va fi prevenirea unei forme grave de boală, definită prin nevoia de spitalizare a oamenilor.

Moderna a anunţat că a selectat o doză de 100 de micrograme de vaccin pentru faza finală a studiului clinic. La acest nivel de doză, compania va putea să livreze aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi, eventual, până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021, de la centrul de producţie al companiei din SUA şi prin colaborarea strategică cu producătorul elveţian Lonza.

Compania a explicat că a ales doza de 100 de micrograme pentru a maximiza răspunsul imun şi a minimiza reacţiile adverse.

Moderna a arătat că a fabricat suficiente doze de vaccin pentru a începe studiul de faza 3.

În faza intermediară, compania a înrolat 300 de adulţi sănătoşi, care au primit cel puţin o doză de vaccin, precum şi primii 50 de adulţi mai maturi, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani.

Testarea vaccinului la adulţi mai în vârstă are o importanţă majoră, deoarece această grupă prezintă un risc mai mare pentru efectele cele mai severe ale virusului, iar adulţii în vârstă au de obicei o imunitate mai puţin eficientă.

Studiul intermediar testează siguranţa şi eficacitatea preliminară a două doze de vaccin administrate la 28 de zile distanţă. Participanţii la studiu vor fi urmăriţi un an.

Sursa : news.ro

Unul dintre foştii poliţişti inculpaţi de complicitate în omorul lui George Floyd, Thomas Lane, eliberat provizoriu pe c... SUA: Peste 800 de decese din cauza Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x