Antena Căutare

Confesiuni in premiera de la un personaj cheie in dosarul tablourilor furate din Olanda

Reporterii Observator au dat de un personaj-cheie in dosarul tablourilor furate din Olanda. Mariana Dragu, expertul de la Muzeul de Arta, care potrivit anchetatorilor a vazut picturile de zeci de milioane de euro, neaga implicarea sa. Femeia nu contesta ca hotii au intrat in legatura cu ea, dar arata catre iubita unuia dintre acuzati. Ea ar fi martorul care stie exact ce s-a intamplat cu lucrarile furate.

Am reusit sa vorbim cu Mariana Dragu, angajata Muzeului National de Arta, despre care anchetatorii sustin ca ar fi vazut tablourile furate. Muzeograful ne-a declarat ca nu e momentul sa vorbeasca in fata camereleor de luat vederi, insa ne-a dat de inteles ca implicarea ei in dosar e minora si ca informatii speculate in presa nu sunt intru totul adevarate. In plus, a aratat cu degetul spre o alta femeie, o apropiata a infractorilor.

La aceasta femeie, se face referire in mai multe pasaje din motivarea data ieri de judecatori, spune angajata muzeului.

"Nu in ultimul rand, trebuie mentionata declaratia martorei …………, care a afirmat ca a gasit pe telefonul apartinand inc. B. M. A. mai multe fotografii reprezentand trei tablouri fotografiate din diferite unghiuri”, se arata in motivarea judecatorilor.

Totusi, Mariana Dragu nici nu a negat, nici nu a confirmat faptul ca ar fi vazut tablourile sau le-ar fi expertizat. E unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul artei. Are o cariera impresionanta si e angajata a muzeului de Arta din 1989. Implicarea ei in dosarul "Jaful Secolului" e in continuare invaluita in mister. Ieri, anchetatorii au anuntat ca dosarul devine secret de stat si se va judeca in sedinte secrete. Tacere e si la Muzeul de Arta. Conducerea institutie a incercat sa stea departe de scandal.

“Nu putem avea o pozitie decat in momentul in care vom fi informati oficial. Doamna Dragu este angajat al muzeului, insa ceea ce face in timpul ei liber, nu tine, nu intra in responsabilitatea noastra”, a declarat Cristian Toma, reprezentant al Muzeului de Arta.

Cele sapte opere de arta furate sunt de negasit. Valoarea tablourilor a fost estimata la peste 300 de milioane de euro.

Autoritatile europene cer teste ADN pentru toate produsele din carne de vita... Arhiepiscopul ungur Peter Erdo ar putea deveni inlocuitorul Papei Benedict al XVI-lea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x