Antena Căutare

Conflictul dintre Turcia si Siria se acutizeaza. Aviatia siriana are ordin sa intercepteze orice avion turcesc in spatiul sau aerian

Fortele aeriene siriene au primit joi ordin sa intercepteze si sa forteze pentru aterizare orice avion turc care va intra in spatiul aerian al Siriei, ca masura de retorsiune pentru interceptarea si perchezitionarea aeronavei de pasageri A-320 de catre Turcia, informeaza RIA Novosti.

Miercuri seara, un avion civil sirian, care efectua o cursa de linie intre Moscova si Damasc, fiind suspectat ca transporta arme, a fost constrâns sa aterizeze la Ankara de catre fortele aeriene turce, conform agentiei de presa Anatolia, citata de AFP.

Avionul avea la bord 35 de pasageri si membri ai echipajului, fiind escortat de avioane F4 ale fortelor aeriene turce si obligat sa aterizeze pe aeroportul Esenboga din Ankara pentru a fi controlat, a anuntat agentia de presa.

Imediat, Rusia a condamnat incidentul si a declarat ca asteapta explicatii din partea Turciei, mai ales ca diplomatilor de la misiunea de la Ankara le-a fost interzis accesul la cei 17 rezidenti rusi. O serie de experti de la Moscova au catalogat deja evenimentul ca pe un ”demers antirusesc”, care, în opinia lor, va duce la tensionarea relatiilor dintre Rusia si Turcia.

Guvernatorul Floridei i-a indemnat pe bolnavii de meningita sa sune la o linie erotica pentru ajutor... Franta dubleaza numarul meseriilor accesibile romanilor: Se cauta frizeri, sudori, specialisti IT, etc....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x