Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Consiliul de Securitate al ONU pregateste o interventie militara in Mali

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o rezolutie care acorda liderilor regionali 45 de zile pentru a prezenta un plan clar pentru o interventie militara internationala cu scopul de a decima reteaua de rebeli din Mali, conform CNN.

Rezolutia a fost adoptata in unanimitate vineri si devine astfel un punct esential in eliberarea zonei de dominatia rebelilor cu stranse legaturi al-Qaeda.

Mali a intrat in haos, in luna martie, dupa ce regimul militar a inlaturat presedintele si a zguduit una dintre cele mai stabile democratii din Africa de Vest.

Liderul s-a retras in luna mai de tot. Puterea a fost transferata unui guvern de tranzitie, format din civili.

Rebelii tuaregi si militantii islamisti s-au folosit de aceasta situatie pentru a prelua portiunea de nord a tarii, cu sustinere din partea retelei teroriste al-Qaeda.

Statele din Africa de Vest si guvernul de tranzitie au cerut Consiliului de Securitate al ONU sa autorizeze o interventie militara.

Consiliul de Securitate a cerut guvernului, gruparilor rebele si comunitatii internationale sa "intervina cat de repede" pentru a gasit o solutie pasnica, diplomatica, pentru situatia din Mali.

sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images / EPA


Recomandari