Antena Căutare

Consiliul UE confirmat-o pe Laura Codruţa Kovesi ca procuror-şef european

Consiliul a confirmat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru a deveni primul procuror-şef european. Numirea acesteia trebuie confirmată şi de Parlamentul European.

Consiliul a confirmat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru a deveni primul procuror-şef european. Numirea acesteia trebuie confirmată şi de Parlamentul European.

”Consiliul a convenit astăzi desemnarea Laurei Codruţa Kövesi pentru a fi primul procuror şef european. Numirea trebuie să fie acum confirmată şi de Parlamentul European.

”Prioritatea Consiliullui este ca Parchetul European să fie funcţional până în noiembrie 2020. În acest sens, numirea procurorului şef european devine urgentă . Dna Kövesi, ca prima ocupană a acestui post, va avea sarcina de a crea EPPO de la zero. Misiunea pe parcursul celor şapte ani de mandat va consta în special în construirea structurii administrative şi operaţionale a biroului şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale. Consiliul va continua să monitorizeze înfiinţarea biroului pentru a ne asigura că avem un EPPO eficient, care va deveni piatra de temelie a luptei noastre împotriva fraudei şi corupţiei vizând banii UE”, a declarat Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei, din partea preşedinţiei finlandeze a Consiliului.

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns în 24 septembrie la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.

Sursa : news.ro

Espanol, după condamnarea liderilor catalani: Ne reafirmăm respectul pentru deciziile justiţiei, dar îi încurajăm pe cei... Nouă separatişti catalani, condamnaţi de Curtea Supremă spaniolă la pedepse cuprinse între nouă şi 13 ani de închisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x