Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Constructorul naval american Fincantieri Marinette Marine a început construcţia primei nave de coastă MMSC pentru Marina Regală Saudită

Constructorul naval american Fincantieri Marinette Marine a început construcţia primei nave de coastă Multi-Mission Surface Combatant (MMSC) pentru Marina Regală Saudită, în cadrul unui contract de vânzare de armament, relatează site-ul navaltoday.com.

Ceremonia de începere a construcţiei navei a avut loc pe 24 octombrie.

Contractorul principal este Lockheed Martin, un număr de patru nave de 4.000 de tone fiind comandate în 2017, în cadrul unui contract extern de vânzare de armament.

Directorul de program pentru International Small Combatants Program Office (PMS 525) al US Navy, Todd Tompkins, a notat că ”în acest şantier care a produs atât de multe variante de nave de luptă costiere US Navy Freedom, MMSC este prima bazată pe o variantă LCS care va fi construită pentru un partener străin”. El a adăugat că ”acest eveniment marchează momentul culminant al anilor de colaborare dintre ţările noastre”.

Vânzarea de arme convenită cu Arabia Saudită în 2017 include patru nave MMSC, care vor fi dotate cu sisteme de gestionare a luptei COMBATSS-21, cu cinci radare TRS-4D. De asemenea, navele vor include opt Sisteme de Lansare Verticală (VLS) MK-41 şi 532 de rachete cu rază medie de acţiune RIM-162 Evolved Sea Sparrow Missiles (ESSM).

Arabia Saudită a mai solicitat o posibilă vânzare de lansatoare Harpoon şi de sisteme MK-15 Mod 31 SeaRAM CIWS şi MK-75 76mm OTO Melara Gun Systems.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro