Antena Căutare

Copiii din Marea Britanie ar putea invata economia inca de la gradinita

Membrii parlamentului britanic au inaintat o initiativa legislativa conform careia in gradinitele din regat vor fi predate lectii de economie.

Potrivit Daily Mail, parlamentarii sunt de parere ca micutii ar trebui sa stie cat mai multe lucruri despre rata dobanzilor la credite si despre contractele de telefonie mobila inca de pe bancile gradinitei.

Mai mult, initiativa legislativa are ca scop si prevenirea cumparaturilor in exces, copiii invatand astfel cum sa-si administreze bugetul atunci cand vor avea primele lor venituri.

Conform motivatiei propunerii, notiunile de matematica pe care le invata copiii in scoala sunt teoretice si nu ii ajuta pe acestia sa se descurce in viitor cu ipotecile, taxele universitare sau chiar ofertele de la supermarket. Desi vor rezolva probleme complexe de matematica, copiii nu vor avea cunostinte financiare de baza.

In acest sens a fost creata si o petitie care sustine introducerea lectiilor obligatorii de economie, aceasta fiind semnata pana acum de peste 100.000 de britanici.

Foto: hepta.ro

VIDEO! Greva generala in Italia, in semn de protest fata de masurile de austeritate... Patru romani au furat milioane de dolari de la peste 80.000 de americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x