Copiii infectați cu noul coronavirus dezvoltă simptome cumplite. Experții OMS trag alarma, în întreaga lume: „Este urgent!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii studiază posibila legătură între COVID-19 şi maladia Kawasaki. Specialiştii OMS au dezvoltat o definiţie preliminară pentru acest sindrom inflamator care afectează copiii şi caută un tratament eficient.

Copiii infectați cu noul coronavirus dezvoltă simptome cumplite. Experții OMS trag alarma, în întreaga lume: „Este urgent!”

Până în prezent, cel puţin trei copii au fost ucişi de această maladie în Statele Unite şi câte unul în Franţa şi Marea Britanie. Zeci de alte cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat şi în Italia şi Spania.

„Cer medicilor din întreaga lume să coopereze cu autorităţile naţionale şi OMS şi să fie pregătiţi pentru a acţiona şi a înţelege mai bine acest sindrom care apare la copii.

Este crucial să caracterizăm acest sindrom clinic cât mai urgent, pentru a înţelege cauzele şi a stabili un tratament pentru intervenţie.

Citește și:

Chinezii au recunoscut! Ce au făcut, de fapt, cu probele de COVID-19. Scandal uriaș, la nivel înalt: „Da, e adevărat! Așa s-a întâmplat”

Acest sindrom ar putea avea legătură cu COVID-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS.

Noua boală inflamatorie, cu posibilă legătură cu noul coronavirus, pare similară cu boala Kawasaki, deoarece cauzează inflamarea vaselor de sânge. Se aseamănă și cu șocul toxic, ce face ca organismul să își atace popriile organe. Între simptome numără și aparente iritații ale pielii, precum și ochii înroșiți.

Ultimele știri