Antena Căutare

Coreea de Nord a cerut un minut de reculegere la ONU pentru ”Scumpul conducator”. Vezi ce reactii a provocat

Mai multi reprezentanti din tari care nu au relatii diplomatice cu Coreea de Nord evita sa mearga la misiunea tarilor lor la ONU, de teama propagandei de la Phenian. Nord-coreenii au inconjurat portretul „Scumpului lider" cu un perete intreg de crizanteme, au deschis o carte de condoleante la misiunea lor si ii filmeaza pe cei care vin sa semneze.

Adjunctul secretarului general ONU, Asha-Rose Migiro (Tanzania) a semnat deja „in numele aparatului ONU", insa unii diplomatii se tem ca imaginea lor sa nu fie folosita de regimul comunist, in scopuri propagandistice. SUA, tarile europene si Japonia au refuzat sa participe joi la un minut de reculegere cerut de Coreea de Nord in memoria lui Kim Jong-Il, in Adunarea Generala a ONU.

Kim „este, fara indoiala, responsabil pentru moartea a zeci de mii de oameni. Nu este un model pentru ONU", a declarat, sub protectia anonimatului, un diplomat european citat de Le Monde.

Momentul de reculegere s-a tinut, totusi. „Trista mea misiune este de a aduce un omagiu memoriei lui Kim Jong-Il", a anuntat joi presedintele Adunarii Generale ONU (Nassir Abdulaziz Al-Nasser, din Qatar), dupa care a enumerat titlurile oficiale ale fostului lider de la Phenian si a cerut ambasadorilor prezenti sa se ridice si sa tina un minut de reculegere.

Ambasadorul nord-coreean la ONU a ramas in picioare, cu capul plecat, in timp ce in sala Adunarii se aflau doar o treime dintre delegatiile tarilor cu reprezentante in organizatie.

Citeste si Jurnalul!

Dosarul a 14 romani acuzati de frauda si furt de identitate, prezentat de FBI... A intrat in vigoare acordul dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x