Antena Căutare

Coreea de Nord a lansat „două rachete balistice”, anunţă armata sud-coreeană

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de pe coasta de est a ţării, conform armatei sud-coreene. Este a doua astfel de lansare în ultima săptămână, relatează BBC.

Cele două rachete au fost lansate din regiunea Wonsan, miercuri dimineaţă.

Lansarea de săptămâna trecută a fost prima astfel de provocare de când preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit în iunie.

Nordul a numit acea lansare „o avertizare solemnă” către Seul în privinţa exerciţiilor militare pe care urmează să le efectueze cu Washingtonul.

Coreea de Nord şi-a exprimat anterior nemulţumirea privind faptul că aceste exerciţii anuale vor avea loc şi luna viitoare, un eveniment considerat de nord-coreeni drept o pregătire pentru război.

Cele mai recente lansări au avut loc la orele locale 05:06 şi 05:27 din regiunea Kalma în apropiere de portul din Wonsan.

Rachetele au zburat 250 km şi au ajuns la o înălţime de 30 km pentru ca apoi să ajungă în Marea Japoniei, cunoscută şi ca Marea de Est.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Jeong Kyeong-doo, a declarat că rachetele au fost identificate ca fiind un model diferit faţă de celelalte astfel de lansări.

Premierul japonez Shinzo Abe a confirmat că securitatea Japoniei nu a fost afectată.

Lansarea a avut loc la şase zile după ce Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă, una dintre ele parcurgând 690 de km şi cealaltă 430 km.

Tirurile de de săptămâna trecută au fost primele teste de rachetă după întâlnirea importantă, luna trecută, între Donald Trump şi Kim Jong Un în Zona Demilitarizată (DMZ) care împarte peninsula. Preşedintele american şi dictatorul nord-coreean au convenit atunci să reia discuţiile cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Însă acest angajament nu s-a concretizat până în prezent, iar Phenianul a avertizat recent că acest proces ar putea deraia, dacă manevrele comune se desfăşoară aşa cum s-a prevăzut, în august.

Aproape 30.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, iar exerciţiile anuale pe care le desfăşoară împreună cu militari sud-coreeni au înfuriat de fiecare dată Phenianul. Nordul le consideră o repetiţie generală înaintea invaziei teritoriului său.

Sursa : news.ro

Un discurs al lui Trump cu ocazia marcării a 400 de ani de la înfiinţarea adunării de la Jamestown, perturbat şi boicota... Hong Kong: 44 de persoane puse sub acuzare pentru perturbarea liniştii publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x